XXL flessen!

Bellini

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Bellini

 


De Bellini cocktail is een Italiaanse drank die zijn oorsprong vindt in de prachtige stad Venetië. Deze klassieke cocktail is vernoemd naar de beroemde schilder Giovanni Bellini en combineert sprankelende prosecco met zachte perzikpuree of perziksap. Dit resulteert in een betoverende lichtroze tint. Het is geliefd om zijn zachte smaak en wordt vaak geserveerd als een verfrissend aperitief. Bellini’s zijn perfect voor het begin van een culinaire ervaring of een ontspannend drankje op een zonnige middag. Met zijn balans tussen fruitigheid en bubbels blijft de Bellini een tijdloze favoriet onder cocktailliefhebbers over de hele wereld.

 

◊ Wist je dat de Bellini cocktail uit Venetië komt? ◊ 


Het Bellini recept

 

Je kan beginnen met Bellini maken nadat je de volgende benodigdheden in huis hebt gehaald.


Het Bellini recept bestaat uit de stappen die hieronder beschreven staan. Volg deze stappen zodat je kan gaan genieten van de heerlijke Bellini cocktail. 

1. Als je verse perzik gebruikt, snijd deze dan doormidden en verwijder de pit. Pureer de perzik in een blender of keukenmachine tot een gladde puree. Als alternatief kun je ook perzikpuree uit blik gebruiken.
2. Schep ongeveer 30 ml perzikpuree in een champagneglas of wijnglas.
3. Vul het glas langzaamaan met gekoelde prosecco tot het bijna vol is. Je kunt de verhouding aanpassen afhankelijk van je voorkeur voor meer of minder perziksmaak.
4. Roer voorzichtig met een lepel om de perzikpuree en prosecco te mengen. Wees voorzichtig zodat de bubbels niet te snel verdwijnen.
5. Garneer eventueel met een schijfje perzik op de rand van het glas voor een decoratieve touch.

Opmerking: Voor een extra koude Bellini, kun je de prosecco van tevoren in de koelkast of zelfs in de vriezer koelen. Zorg er wel voor dat de fles niet bevriest en explodeert.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Bellini: het eerbetoon aan een Venetiaanse schilder

De Bellini cocktail is ontstaan door de sfeer van het bruisende Venetië en de populaire Italiaanse tradities. De Bellini vond zijn oorsprong in het prachtige Venetië wat bekend staat als een romantische stad.

De creatie van de Bellini wordt toegeschreven aan Giuseppe Cipriani. Het verhaal gaat dat de cocktail voor het eerst werd geserveerd rond de jaren 1930-1940. Cipriani, geïnspireerd door de delicate roze kleuren van een schilderij van Giovanni Bellini, besloot een drank te maken die dezelfde zachte tinten zou weerspiegelen. Hij gebruikte perzikpuree gemengd met prosecco, de Italiaanse mousserende wijn, om deze prachtige en smaakvolle cocktail te creëren.

De naam "Bellini" werd gegeven als eerbetoon aan de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini, een meester van de Renaissance die bekend stond om zijn gebruik van lichte, subtiele kleuren in zijn schilderijen. De kleur van de cocktail, die varieert van lichtroze tot perzikachtig oranje, weerspiegelt de esthetiek van Bellini's werk en draagt bij aan de artistieke charme van de drank.

In de loop der jaren is de Bellini uitgegroeid tot een symbool van verfijning en elegantie, niet alleen in Venetië, maar over de hele wereld. Het is een favoriete keuze geworden voor liefhebbers van cocktails, zowel voor speciale gelegenheden als voor ontspannen momenten. De eenvoudige combinatie van prosecco en perzikpuree blijft tijdloos en geliefd, een eerbetoon aan de creativiteit en smaak van Giuseppe Cipriani en de tijdloze schoonheid van Venetië.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails