XXL flessen!

Dirty Martini

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Dirty Martini

 


De Dirty Martini is een speciale cocktail die lijkt op de klassieke Martini, maar met een uniek extraatje: olijvensap. Dit geeft de drank een beetje zoute en olijfachtige smaak, wat het "dirty", of "vies", maakt. Maar geen zorgen, het is juist die smaak die de Dirty Martini zo geliefd maakt! Mensen die van olijven houden, vinden deze draai aan de gewone Martini vaak erg lekker. Het is een mix van gin of vodka, een beetje droge vermouth (een soort wijn) en dat speciale scheutje olijvensap. Er zit meestal ook een of meer olijven in het glas voor extra smaak en als leuke versiering. Of je nu een rustige avond thuis hebt of iets chics zoekt voor een feestje, de Dirty Martini cocktail is altijd een goede keuze.

 

◊ Wist je dat de Dirty Martini troebel wordt door olijvensap en daarom 'dirty' wordt genoemd? ◊ 


Het Dirty Martini recept

 

Voordat je kunt starten met het bereiden van de cocktail moet je zorgen dat je de volgende benodigdheden in huis hebt. 

  • 60 ml gin of vodka (afhankelijk van wat je lekker vindt)
  • 15 ml droge vermouth
  • 15 ml olijvensap (dit maakt de martini "dirty")
  • IJsblokjes
  • Een paar olijven voor in het glas
  • Mengglas (optioneel)
  • Zeef

Volg de stappen hieronder om een echte Dirty Martini James Bond stijl te kunnen drinken. 

1. Vul een mengglas met ijsblokjes.
2. Schenk de gin of vodka, de droge vermouth en het olijvensap over het ijs in het mengglas.
3. Roer het mengsel ongeveer 30 seconden goed door. Dit koelt de drank af en zorgt dat de smaken goed mengen.
4. Zeef de cocktail in een gekoeld martini-glas. Zo komen er geen ijsstukjes in je drankje.
5. Doe een paar olijven in het glas als garnering.


De Dirty Martini is de perfecte mix van sterk, zout en een beetje kruidig, waardoor het een populaire keuze is voor velen die van een krachtige cocktail houden. Het is een klassieker die je makkelijk thuis kunt maken en waarmee je zeker indruk maakt op je gasten.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Dirty Martini: een geliefde variant

De Dirty Martini is een cocktail met een interessante geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Het is een variatie op de klassieke Martini, die al een populaire keuze was in bars en bij feestjes. Wat de Dirty Martini uniek maakt, is het toevoegen van olijvensap aan de mix, wat het een zoute en ietwat aardse smaak geeft.

Hoewel niemand precies weet wie de Dirty Martini voor het eerst heeft gemaakt, zijn er verhalen die suggereren dat het drankje per ongeluk is ontstaan toen iemand olijvensap in een Martini liet vallen en besloot het toch te proeven. Het resultaat was verrassend lekker en al snel werd het een officieel recept.

Een ander verhaal vertelt over een beroemde bartender die experimenteerde met manieren om de Martini zachter te maken voor klanten die de sterke smaak van alcohol wilden verminderen. Het toevoegen van een beetje olijvensap bleek de perfecte oplossing.

Door de jaren heen heeft het Dirty Martini recept zich ontwikkeld en zijn er verschillende variaties ontstaan, waarbij sommige mensen kiezen voor gin en anderen voor vodka. Ondanks deze variaties blijft de essentie van de Dirty Martini het zoute, briny karakter dat het onderscheidt van andere cocktails.

Vandaag de dag is de Dirty Martini cocktail een symbool van verfijning en een favoriete keuze voor velen die op zoek zijn naar een cocktail met een rijke smaak en een vleugje elegantie. Het blijft een tijdloze klassieker in de cocktailwereld.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails