XXL flessen!

Frozen Margarita

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Frozen Margarita

 


De Frozen Margarita is een verfrissende cocktail die bekend staat om zijn bevroren, ijskoude textuur en heerlijke smaak. Met zijn mix van tequila, triple sec, versgeperst limoensap en ijs biedt deze cocktail een perfecte balans tussen zoet en zuur. Met een pittige kick van tequila die zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring is dit een geweldige optie voor de liefhebber. Of je nu geniet van een zomerse dag op het strand of een feestje thuis viert, de cocktail Frozen Margarita is altijd een gewaardeerde traktatie die je dag opfrist.

 

◊ Wist je dat de Frozen Margarita is ontstaan om snel te kunnen serveren? ◊ 


Hoe maak je de cocktail Frozen Margarita?

 

De benodigdheden uit het Frozen Margarita recept staan hieronder beschreven.

60 ml tequila
30 ml triple sec
30 ml versgeperst limoensap
2 kopjes ijsblokjes
Zeezout voor de rand van het glas (optioneel)
Limoen voor garnering (optioneel)

 


Om de Frozen Margarita zo lekker mogelijk te maken moet je de stappen hieronder zorgvuldig nalopen. Zodra je deze vijf stappen hebt voltooid, heb jij voor je het weet de lekkerste Margarita cocktail frozen in je handen.

1. Begin met het voorbereiden van je glazen. Je kunt ervoor kiezen om de randen van de glazen te bevochtigen en ze vervolgens door zeezout te halen voor een extra smaakvolle presentatie.


2. Voeg de tequila, triple sec, versgeperst limoensap en ijsblokjes toe aan een blender.


3. Blend de ingrediënten op hoge snelheid tot een gladde en romige consistentie, vergelijkbaar met een sorbet.


4. Giet de Frozen Margarita in de voorbereide glazen.


5. Garneer eventueel met een schijfje limoen op de rand van het glas voor een extra vleugje frisheid.


De Frozen Margarita is een heerlijke traktatie die perfect is voor warme zomerdagen of wanneer je gewoon zin hebt in een verfrissende en pittige cocktail.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.

De geschiedenis van de Frozen Margarita: de ‘slushie’ cocktail

De geschiedenis van de cocktail Frozen Margarita begint in de vroege jaren 1970 in Texas, Verenigde Staten. Het verhaal gaat dat de eigenaar van een Mexicaans restaurant genaamd Mariano Martinez op zoek was naar een manier om zijn margarita's snel en efficiënt te serveren aan zijn drukke klanten.

Martinez werd geïnspireerd door een bezoek aan een slushie-machinefabrikant en kreeg het idee om een soortgelijke machine te gebruiken om bevroren margarita's te maken. Hij kocht een aangepaste slushie-machine en begon te experimenteren met verschillende verhoudingen van tequila, triple sec, vers limoensap en ijs om de perfecte bevroren margarita te creëren. Uiteindelijk heeft Mariano er een jaar over gedaan om zijn eigen Frozen Margarita recept te creëren.

In 1971 presenteerde Martinez zijn creatie aan de wereld tijdens de Texas State Fair. De bevroren margarita's waren een onmiddellijk succes en werden al snel een symbool van de Texaanse cocktailcultuur.

De populariteit van de Frozen Margarita cocktail verspreidde zich snel naar andere delen van de Verenigde Staten en daarbuiten. Vandaag de dag is de Frozen Margarita een populaire keuze in bars en restaurants over de hele wereld. Vooral op warme zomerdagen is deze cocktail erg in trek. Het is een verfrissende en feestelijke cocktail die geliefd is bij mensen van alle leeftijden en een herinnering aan het innovatieve denken van Mariano Martinez.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails