XXL flessen!

Hoeveel calorieen in bier?

Hoeveel calorieen in alcoholische drank?

Als het gaat om dranken en calorieën, wordt vaak gedacht aan frisdrank, vruchtensappen en zoete cocktails. Maar ook alcoholische dranken bevatten vaak veel calorieën. In deze blog richten we ons op de calorieën in bier, wijn en vodka.

Hoeveel calorieen in bier?

Hoeveel calorieën zitten er in bier? Bier is een van de meest gedronken alcoholische dranken ter wereld. Bier wordt gemaakt van granen zoals gerst, tarwe, rogge en mais.

Bier kan variëren in smaak, kleur en alcohol percentage. Maar hoe zit het met de calorieën in een glas bier? De meeste bieren bevatten tussen de 100 en 150 bier calorieën per portie (355 ml).

Lichtere bieren, zoals pilsners en lagers, hebben doorgaans minder calorieën dan donkerdere bieren zoals dubbel en triple. Een pint Guinness (550 ml) bevat bijvoorbeeld ongeveer 210 calorieën. Daarentegen bevat een halve liter Heineken pils ongeveer 215 calorieën.

Naast de hoeveelheid calorieën, zijn ook de koolhydraten flink aanwezig. Een vaasje bier bevat meestal tussen de 10 en 20 gram koolhydraten, afhankelijk van het soort bier. Lichtere bieren hebben over het algemeen minder koolhydraten dan donkerdere bieren.

Als je de bier calorie bier inname wilt beperken, kies dan voor een light bier. Lichtere bieren bevatten doorgaans minder dan 100 calorieën per portie. Er zijn zelfs bier die minder dan 50 calorieën bevatten. De kcal biertje kan je altijd controleren in de voedingswaarde op de zijkant van het etiket.

Hoeveel calorieen in wijn? 

Wijn is een andere populaire alcoholische drank die veel mensen graag drinken. Bijvoorbeeld bij het eten of tijdens andere sociale gelegenheden. Wijn wordt gemaakt van gefermenteerde druiven en kan variëren in smaak, kleur en alcohol gehalte.

Maar hoeveel calorieën zitten er in een glas wijn? De hoeveelheid calorieën rode wijn voor een glas (150 ml) is ongeveer 125 kcal. Echter bevat een glas droge witte wijn gemiddeld 120 calorieën. Doorgaans bevat rosé-wijn vergelijkbare calorieën als droge en zoete calorieën witte wijn.

Mousserende wijnen houden de minste calorieën van de wijnen. Champagne bevat namelijk ongeveer 105 calorieën per glas. Dit komt voornamelijk doordat de bubbels in mousserende wijn de schijn van zoetheid versterken. Hierdoor heeft de wijn minder suiker nodig om dezelfde smaak te krijgen als een stillere wijn.

Als je graag wijn drinkt, maar calorie wijn inname wilt beperken, kun je kiezen voor lichtere wijnen. Light wijnen bevatten minder alcohol en minder calorieën dan reguliere wijnen.

Bubbels

Hoeveel calorieen zitten er in vodka?

Vodka is een sterke drank die gemaakt wordt van granen, aardappelen of suikerbieten. Het is populair als basis voor veel cocktails, maar kan ook puur gedronken worden. Maar hoeveel calorieën bevat een shot (35 ml) vodka?

Een shot vodka bevat ongeveer 97 calorieën. Dit komt doordat vodka weinig koolhydraten en suiker bevat. Voor mensen die op zoek zijn naar een drankje met weinig calorieën, is vodka een goede keuze.

Vodka wordt vaak gemixt met verschillende frisdranken. Uiteraard verhoogd dit de totale calorie inname. Kies dus voor een mixdrankje met een light of zero variant, dit houdt het aantal calorieën laag.

Een bekende vodka mix is de ''skinny bitch''. Deze mix wordt gedronken in een longdrink glas met ijs, vodka en spa rood. Het drankje wordt gegarneerd met een partje citroen voor de verfrissende smaak.

Calorieen in alcoholvrij bier

Als je graag bier drinkt, maar de calorieën drastisch wil verminderen, kun je overwegen om alcoholvrij bier te drinken. Alcoholvrij bier is bier waaruit de alcohol is verwijderd, waardoor het veel minder calorieën bevat dan gewoon bier.

De meeste alcoholvrije bieren bevatten tussen de 10 en 50 calorieën per glas (250 ml). Dit is aanzienlijk minder dan de 100 tot 150 calorieën die alcoholhoudend bier bevat. Bovendien bevatten alcoholvrije bieren over het algemeen minder koolhydraten dan bier mét alcohol.

Alcoholvrije bieren zijn bij Dirck3 verkrijgbaar in veel verschillende smaken en stijlen, waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is. Als je graag bier drinkt, maar de calorieën wil verminderen, is alcoholvrij bier zeker het proberen waard!

Wat is de beste keuze?

Er zijn veel verschillen en overeenkomsten tussen bier, wijn en vodka. Wie alcohol drinkt, komt niet onder de calorieën uit. Alcohol is namelijk een vorm van suiker, wat bij het verteringsproces wordt omgezet in calorieën.

Als je deze calorieën wil beperken, raden we aan om light varianten te drinken. Ook alcoholvrije alternatieven kunnen goede vervangers zijn om de calorie inname te beperken. Neem daarom een kijkje op de alcoholvrije wijn- of alcoholvrije bier pagina van Dirck3!