XXL flessen!

Lente in je glas (april)

Lente in je glas

rose

De grote ommezwaai is gekomen: de lente. Niet alleen ontluiken alle bloemen en planten, het zonnetje laat zich vaker zien en je kunt de lente weer in je wijn- of longdrinkglas halen. Wat wil je drinken als je denkt aan heerlijk buiten zitten in de zon met ergens een barbecue die vrolijk rookt? Een combinatie van een goed glas witte wijn bij de vis, een volle rode bij een lekker stuk vlees of een rosé die bij beide opties past.

De kunst is om wijnen uit te kiezen die het voorjaar benadrukken. Die dus lekker fris en stuivend met fruitige tonen zijn, waarbij de geuren als het ware je glas uitvliegen. 

Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot wijn: er zijn genoeg lentecocktails waarmee je ook lekker buiten kunt zitten. Daarom deze maand een mooie witte wijn, een prachtige rosé en een cocktailtip om het voorjaar goed mee in te luiden.

Hopelijk wordt het een lente vol zon. En dat we maar genoeg mogen genieten van zulke mooie dagen uiteraard in combinatie met een mooie frisse voorjaarswijn of een goede cocktail!

Dirck III Tips 

Jean Biecher Pinot Blanc (Frankrijk)

De Jean Biecher Pinot Blanc is een echte aanrader. Een voorjaarswijn bij uitstek en een top combinatie met asperges! Deze wijn uit de Elzas is zacht, fris en fruitig. Voor slechts een paar euro en dat is echt spotgoedkoop voor een wijn van deze klasse.

Lekker bij: asperges, vis, witvlees, zachte kazen en als aperitief.

 

Exhib’ Rosé (Frankrijk) 

De Exhib' Rosé is een voorjaarsrosé uit het zonnige zuiden van Frankrijk. De wijn is fris en fruitig met tonen van framboos, perzik en heeft een lichte kruidigheid. Licht van kleur en ook nog eens in een mooie fles met glazen sluiting.

Lekker bij: Aziatische gerechten, salades of bij de barbecue.

 

Watermelon Fizz Cocktail 

watermelon fizz

Wie houdt er niet van watermeloen? Daarom kan je met deze heerlijke cocktail de plank niet misslaan. Super fruitig en fris!

Benodigdheden:

Bereiding:

  • Vul je longdrinkglas af met ijsblokjes
  • Schenk de likeur en wodka in je longdrinkglas
  • Voeg het limoensap toe
  • Vul de rest van je glas met Sprite/7-up
  • Roer dit geheel door
  • Doe hier bovenop nog wat ijsblokjes
  • Snijd een plakje watermeloen en zet deze op de rand van het glas.