XXL flessen!

Mai Tai

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Mai Tai

 


De Mai Tai is een verfrissende cocktail die bekend staat om zijn tropische smaak en exotische uitstraling. Het is een cocktail die populair is geworden dankzij de Amerikaanse tiki-cultuur. Met zijn mix van rum, citrusvruchtensap en siroop biedt de Mai Tai een heerlijke smaakervaring die doet denken aan warme, zonnige dagen op tropische eilanden. Deze kleurrijke cocktail is geliefd bij liefhebbers van verfrissende drankjes en staat symbool voor ontspanning en vakantieplezier.

 

◊ Wist je dat de Mai Tai is benoemd naar de eerste reactie toen deze cocktail werd geproefd? ◊ 


Hoe maak je de Mai Tai?

 

Het Mai Tai recept bestaat uit de volgende ingrediënten.

 • 45 ml lichte rum
 • 15 ml donkere rum
 • 15 ml Cointreau triple sec
 • 30 ml versgeperst limoensap
 • 15 ml amandelsiroop (orgeat)
 • 7,5 ml grenadinesiroop
 • Verse muntblaadjes en een schijfje ananas ter garnering (optioneel)
 • Crushed ijs
 • Cocktailshaker

Om de lekkerste cocktail Mai Tai te maken moet je de volgende stappen doorlopen.

 1. Vul een shaker met crushed ijs.
 2. Voeg de lichte rum, donkere rum, triple sec, versgeperst limoensap, amandelsiroop en grenadinesiroop toe aan de shaker.
 3. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden tot het mengsel goed gekoeld is.
 4. Vul een groot glas met crushed ijs.
 5. Giet de inhoud van de shaker over het ijs in het glas.
 6. Garneer de Mai Tai eventueel met een paar muntblaadjes en een schijfje ananas.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze webiste.

De geschiedenis van de Mai Tai cocktail: ontstaan in de Tiki-cultuur

De Mai Tai is een cocktail met een mooie geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1940 en 1950 in de Verenigde Staten. Het wordt beschouwd als een van de meest iconische drankjes uit de Tiki-cultuur. Deze cultuur is gekenmerkt door exotische en tropische thema’s.

Het verhaal gaat dat de Mai Tai werd uitgevonden door Victor J. "Trader Vic" Bergeron. Hij is een bekend figuur in de cocktailwereld en de oprichter van de populaire Tiki-bar Trader Vic's. In 1944, tijdens een bezoek aan zijn bar in Oakland, maakte Bergeron voor een bevriende klant genaamd Tahiti een speciale cocktail. Toen hij de eerste slok nam riep Tahiti: "Mai Tai-roa Ae", wat in het Tahitiaans "uitstekend" of "de beste" betekent. En zo werd het Mai Tai recept geboren.

Trader Vic beweerde dat de Mai Tai een mix was van verschillende soorten rum, versgeperst limoensap, orgeatsiroop en wat andere geheime ingrediënten. Zijn versie van de cocktail werd al snel populair in zijn bars en verspreidde zich naar andere Tiki-bars over de hele wereld.

Hoewel de exacte oorsprong van de Mai Tai niet volledig duidelijk is, zijn er sommigen die beweren dat een andere barman genaamd Donn Beach de echte uitvinder was. Trader Vic wordt over het algemeen beschouwd als de man achter dit iconische drankje. De Mai Tai blijft tot op de dag van vandaag een populaire keuze in bars en restaurants over de hele wereld.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails