XXL flessen!

Mimosa

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Mimosa

 

 


De Mimosa is een lichte en verfrissende cocktail die populair is voor brunches en speciale gelegenheden. Het is een eenvoudig maar smaakvol drankje dat bestaat uit champagne en versgeperst sinaasappelsap. Met zijn sprankelende bubbels en fruitige smaak is deze cocktail een favoriete keuze voor liefhebbers van lichte en feestelijke drankjes. Wil jij nou weten hoe je deze Mimosa cocktail moet maken? Lees dan het recept hieronder.

 

◊ Wist je dat de naam Mimosa komt van de Mimosa bloem? ◊ 


Hoe maak je de Mimosa cocktail?

 

Om deze simpele maar toch populaire cocktail te maken moet je de volgende vier benodigdheden in huis hebben.

  • 60 ml champagne (of Cava/Prosecco)
  • 60 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 5 ml Cointreau
  • Flûteglas

Volg onderstaande stappen om de beste verhoudingen aan te houden voor het lekkerste Mimosa recept.

  1. Vul een flûteglas voor ongeveer de helft met champagne.
  2. Voeg voorzichtig versgeperst sinaasappelsap toe tot het glas bijna vol is.
  3. Roer voorzichtig met een lepel om de ingrediënten te mengen.
  4. Garneer eventueel met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze webiste.

De geschiedenis van de Mimosa: de cocktail vernoemd naar een bloem

De geschiedenis van de Mimosa cocktail begint in Frankrijk waar het drankje voor het eerst populair werd in de vroege 20e eeuw. Het is een populaire cocktail omdat er weinig ingrediënten voor nodig zijn en dus makkelijk is om te maken.

Hoewel de exacte oorsprong van de Mimosa niet helemaal duidelijk is wordt gezegd dat de Mimosa cocktail zijn naam en inspiratie heeft gekregen van de mimosa plant, die bekend staat om zijn heldere gele bloemen. Het idee achter de cocktail was om een drankje te creëren dat net zo levendig en verfrissend was als deze bloemen.

De Mimosa cocktail bestaat traditioneel uit champagne, Cointreau en versgeperst sinaasappelsap wat resulteert in een lichte en sprankelende drank die perfect is voor feestelijke gelegenheden en brunches. Het wordt vaak geserveerd in flûteglazen en kan worden gegarneerd met een schijfje sinaasappel voor een extra vleugje kleur.

De Mimosa heeft zijn plaats verdiend als een favoriete keuze voor liefhebbers van lichte en feestelijke cocktails en blijft een tijdloze klassieker die mensen blijft bekoren met zijn eenvoudige maar heerlijke smaak.


Een aantal leuke feitjes over de Mimosa cocktail drink

Oorsprong van de naam: De naam "Mimosa" is afgeleid van de mimosa plant, die bekend staat om zijn heldere gele bloemen. Het is mogelijk dat de cocktail deze naam kreeg vanwege de gelijkenis van de kleur van het drankje met de levendige gele tinten van de bloemen.

Populair bij brunches: De Mimosa is een populaire keuze geworden voor brunches over de hele wereld. De lichte en verfrissende smaak van de cocktail past perfect bij de brunch omdat het drankje niet veel alcohol bevat. Hierdoor is het populair om te drinken op dit moment van de dag. Daarnaast is het drankje ook geliefd onder mensen die minder alcohol willen nuttigen.  

Variatie in recepten: Hoewel de klassieke Mimosa meestal champagne, Cointreau en versgeperst sinaasappelsap bevat zijn er veel variaties op het recept te vinden. Sommige varianten voegen andere vruchtensappen toe zoals perzik of mango, terwijl andere ingrediënten zoals likeuren of kruiden bevatten om de smaak te versterken. Ook wordt vaak in plaats van het schijfje sinaasappel een aardbei op de rand van het glas gezet.

Internationale populariteit: De populariteit van de Mimosa beperkt zich niet tot Frankrijk of de Verenigde Staten waar het oorspronkelijk vandaan komt. Deze cocktail is geliefd over de hele wereld en wordt vaak geserveerd in bars, restaurants en hotels als een verfrissend en feestelijk drankje.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails