XXL flessen!

Negroni

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Negroni

 


De Negroni is een cocktail die bekend staat om zijn perfecte balans tussen bitterheid, zoetheid en kruidigheid. Deze drank heeft zijn oorsprong in Italië en is vernoemd naar graaf Camillo Negroni. Hij heeft in de vroege 20e eeuw in Florence een variant op de Americano cocktail gecreëerd door gin toe te voegen voor extra pit.

De Negroni wordt vaak geserveerd als aperitief en is geliefd om zijn dieprode kleur en karakteristieke smaakprofiel. Het recept is eenvoudig maar verrukkelijk, bestaande uit gelijke delen gin, rode vermouth en Campari, gegarneerd met een schijfje sinaasappel of sinaasappelschil.

Wat de Negroni zo bijzonder maakt is zijn veelzijdigheid. Het is een cocktail die zowel door liefhebbers van sterke drank als door nieuwkomers in de cocktailwereld wordt gewaardeerd. Of je nu geniet van een Negroni in een chique cocktailbar of thuis met vrienden, deze klassieke drank is altijd een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een smaakvolle en karaktervolle ervaring.

 

◊ Wist je dat de Negroni een van de bekendste Italiaanse cocktails is? ◊ 


Hoe maak je de Negroni cocktail?

 

Om de klassieke Negroni te kunnen maken moet je de volgende benodigdheden in huis hebben.

30 ml Gin
30 ml rode Vermouth
30 ml Campari
Een schijfje sinaasappel of sinaasappelschil
Ijs
Tumbler glas kort


Het Negroni recept kan worden voltooid door onderstaande stappen te volgen.

Vul een mengglas met ijsblokjes.


Voeg gelijke delen gin, rode vermouth en Campari toe aan het mengglas.


Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar met een roerstaafje.


Zeef de gemengde cocktail in een cocktailglas gevuld met ijs.


Garneer de Negroni met een schijfje sinaasappel of een stukje sinaasappelschil.


Serveer direct en geniet van deze klassieke en verfijnde cocktail.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktail of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze webiste.De geschiedenis van de Negroni: de bekendste klassieke Italiaanse cocktail

De Negroni is een cocktail met een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de vroege 20e eeuw in Italië. Het verhaal gaat dat de cocktail werd bedacht in Florence waar graaf Camillo Negroni, een man met een voorliefde voor sterke drank, op een dag een variant op de populaire Americano cocktail bestelde. Hij vroeg de bartender om de soda te vervangen door gin waardoor de cocktail sterker werd.

Deze nieuwe creatie, die later bekend werd als de Negroni, was meteen een hit en werd al snel populair in Florence en daarbuiten. Mensen waardeerden de complexe smaak van de cocktail. De Negroni vond een perfecte balans tussen bitterheid, zoetheid en kruidigheid.

De Negroni groeide uit tot een populaire Italiaanse cocktail en bleef gewild door de jaren heen. Het Negroni recept is relatief eenvoudig, maar de smaak is rijk en bevredigend. De combinatie van gin, rode vermouth en Campari zorgt voor een unieke en onmiskenbare smaakervaring die geliefd is bij liefhebbers van sterke drank over de hele wereld.

Vandaag de dag wordt de Negroni nog steeds veel gedronken en wordt hij beschouwd als een klassieke cocktail die nooit uit de mode raakt. Doordat het de bekendste Italiaanse cocktail is wordt deze vooral geliefd door Italianen en liefhebbers van dat land.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails