XXL flessen!

Ontdekkingen (Mei)

Ontdekkingen

Ik neem je mee naar de Var met steden als Draguignan en bekende dorpen als Salernes en Cotignac. Het barst hier van de fijne rosés! De Franse wijnboeren kunnen de ‘snelle’ inkomsten goed gebruiken. De rosé was kwalitatief niet altijd om over naar huis te schrijven. 

Maar dat is veranderd. De vignerons, zo noem je de Franse wijnboeren, passen modernere technieken toe en ze maken inmiddels veel betere rosés. Onder hen ook Nederlandse ‘wijnboeren’, zoals Dick en zijn dochter Fleur de Groot met hun Chateau L’Amaurique.

Exhib' Cotes de Thau, een van de wijnen van deze maand, behoort tot de categorie van rosés die goed bij het voorjaar past. Met de typische lichte rosékleur die hoort bij de Provence en die fruitig van smaak is. Ook de fles van Exhib' is van 2020, herkenbaar en tikkie modern. Een aanrader, wat mij betreft.

Ben je echter op zoek naar een Italiaan uit Toscane, een ‘lichte’ begeleider van je lunch dan is mijn ontdekking de Vermentino van Santucci. Deze nieuwe 'vriend' aan tafel zal je zeker bevallen.

rose wijn

Dirck III Tips 

Santucci Vermentino (Italie) 

Uit het mooie en warme Toscane. Deze wijn zit vol met tonen van perzik, rozemarijn, noten en lichte mineralen. Dit is een volle witte wijn die perfect in balans is. Echt een topper voor het voorjaar!

Lekker: als aperitief, bij kazen, gegrilde vis, schaal- en schelpdieren.

 

Exhib' Cotes de Thau (Frankrijk)

Exhib' Cotes de Thau is een kwalitatieve Rosé blend van onder andere Cinsault, Grenache en Merlot. Intense geuren van grapefruit, perzik en bessen spatten uit je glas. Vol van smaak en je proeft vers fruit zoals frambozen. 

 Lekker:  als aperitief, bij de BBQ, salades, wit vlees en vis.


rose spritz

Rose Spritz 

Maak je prosecco roze van kleur! Dit ziet er echt super zomers en vrolijk uit en is ook nog eens heel erg verfrissend. 

 

Benodigdheden:

 

Bereiding:

  • Schenk 125 ml Prosecco in je champagne/wijnglas
  • Doe hierin een aantal ijsblokjes
  • Verdeel wat halve aardbeien door je glas
  • Vul de rest van je glas af met Rose Lemonade

gig seltzer