XXL flessen!

Scroppino

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Scroppino

 


De Scroppino of Sgroppino is een verfrissend Italiaans drankje dat perfect is als dessert of als tussendoortje op een warme dag. Het bestaat uit citroensorbet, vodka, en een beetje mousserende wijn, zoals Prosecco. Dit maakt de Scroppino lekker licht en schuimig. Het is een beetje zoet, een beetje zuur, en heel verfrissend. Oorspronkelijk komt het uit Venetië, Italië, en het wordt vaak geserveerd na het eten om de maaltijd mooi af te sluiten. Maar je kunt een Scroppino eigenlijk op elk moment drinken als je zin hebt in iets fris en niet te zwaar. Het is echt makkelijk te maken en ziet er ook nog eens feestelijk uit in een glas.

 

◊ Wist je dat de Scroppino bedoeld was om te serveren tussen gangen door om te verfrissen? ◊ 


Het Scroppino recept

 

Scroppino maken kan als je de volgende benodigdheden in huis hebt.

  • 2 bolletjes citroensorbetijs
  • 30 ml vodka
  • 60 ml Prosecco (of een andere mousserende wijn)
  • Een beetje limoensap (optioneel)
  • Blender

Het recept Scroppino kan je voltooien door de stappen hieronder zorgvuldig te doorlopen. 

1. Doe de bolletjes citroensorbetijs in een blender.
2. Voeg de vodka toe. Als je van een beetje extra zuur houdt, kun je ook een beetje limoensap toevoegen.
3. Mix het kort, zodat het ijs en de vodka goed mengen maar het mengsel nog stevig blijft.
4. Voeg de Prosecco toe aan de blender en pulseer een paar keer snel om te mengen. Let op: niet te lang mixen, anders verlies je de bubbels van de Prosecco.
5. Schenk de Scroppino in mooie, gekoelde glazen.
6. Serveer eventueel met een klein lepeltje of een rietje.


Tip: Voor een extra feestelijk effect kun je het glas vooraf koelen in de vriezer en de rand van het glas versieren met wat suiker of een klein schijfje limoen.

De Scroppino is een perfecte afsluiter van een maaltijd of een verfrissend tussendoortje op een warme dag.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.Geschiedenis van de Scroppino: bekende dessert wereldwijd

De Scroppino is een heerlijk drankje uit Italië dat mensen al jarenlang genieten. Het komt oorspronkelijk uit Venetië, een prachtige stad bekend om zijn kanalen en rijke geschiedenis. De Scroppino is niet zomaar een drankje; het is een mix van citroensorbet, vodka, en mousserende wijn zoals Prosecco. Deze combinatie maakt het zowel verfrissend als licht, perfect als dessert of als een speciaal drankje op een warme dag.

Hoewel het moeilijk is om te zeggen wanneer mensen precies begonnen met het maken van Scroppino, is het duidelijk dat dit drankje al heel lang deel uitmaakt van de Italiaanse cultuur. Vroeger werd het voornamelijk geserveerd tussen de gangen door tijdens grote maaltijden om de mond te verfrissen en de eetlust te stimuleren. Maar tegenwoordig genieten mensen overal ter wereld van Scroppino, niet alleen als een pauze tussen de maaltijden maar ook als een feestelijk dessert of aperitief.

Het mooie aan Scroppino’s maken is dat het eenvoudig is en niet veel ingrediënten vereist. Dit heeft bijgedragen aan zijn populariteit, zowel in restaurants als thuis. Daarnaast kan het recept makkelijk aangepast worden aan persoonlijke smaak door bijvoorbeeld ander fruitijs of verschillende soorten alcohol te gebruiken.

Scroppino heeft dus een lange en gevarieerde geschiedenis, van een verfrissend tussengerecht in Venetië tot een internationaal geliefd dessert. Het blijft een symbool van Italiaanse finesse en gastvrijheid, en deel uitmaken van bijzondere momenten en samenkomsten. De Scroppino dessert is inmiddels wereldwijd bekend.


Wanneer serveer je Scroppino

Scroppino kun je op verschillende momenten serveren. Door zijn frisse en zoete smaak is het perfect voor na het eten, als een soort toetje. Omdat de Scroppino recepten licht en verfrissend zijn, helpt het ook om je maag een beetje te laten rusten na een grote maaltijd. Dit maakt het een goede keuze als je veel hebt gegeten en iets lichts wilt om mee af te sluiten.

Je kunt Scroppino ook aan het begin van een feestje of diner geven als welkomstdrankje. Het is leuk en een beetje speciaal, dus het maakt mensen blij en klaar voor het eten. Plus, het ziet er mooi uit dus het geeft meteen een feestelijk gevoel.

In de zomer is Scroppino extra lekker omdat het koud is. Het is dan heerlijk als een verkoelend drankje op een warme dag. Dus, of je nu een groot diner hebt, een gezellig feestje geeft of gewoon iets lekkers wilt op een hete dag, Scroppino is altijd een goede keuze!


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails