XXL flessen!

Whisky Sour

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Whisky Sour

 


De Whisky Sour is een klassieke cocktail die de perfecte balans vindt tussen zoet en zuur, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Deze tijdloze drank combineert whisky, meestal bourbon, met vers citroensap en een beetje suiker om de scherpe randjes eraf te halen. Het resultaat is een verfrissend en veelzijdig drankje dat net zo geschikt is voor een gezellige avond thuis als voor een chique cocktailbar. De Whisky Sour cocktail heeft door de jaren heen verschillende variaties gekend, maar de eenvoudige elegantie van het originele recept blijft onweerstaanbaar. Het is een cocktail die zowel nieuwkomers in de cocktailwereld als doorgewinterde liefhebbers kunnen waarderen, dankzij zijn diepe smaken en eenvoudige schoonheid.

 

◊ Wist je dat de Whisky Sour een van de allereerste cocktails is die in officiële bartendergidsen werd vermeld? ◊ 


Het Whisky Sour recept

 

Om te kunnen starten met het bereiden van deze cocktail moet je eerst de volgende benodigdheden in huis hebben. 

  • 60 ml bourbon whisky
  • 30 ml vers citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • IJsblokjes
  • Een half schijfje sinaasappel en een kers voor garnering (optioneel)
  • Een scheutje eiwit (optioneel, voor een schuimige top)
  • Cocktailshaker

Het Whisky Sour recept bestaat uit een aantal stappen. Deze stappen moet je afronden om van de lekkerste Whisky Sour ooit te kunnen genieten. 

1. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
2. Voeg de bourbon whisky, het vers citroensap en de suikersiroop toe aan de shaker.
3. Als je een schuimige top wilt, voeg dan ook een scheutje eiwit toe. Dit is niet verplicht, maar het geeft de cocktail een mooie textuur.
4. Schud het geheel krachtig tot het goed gekoeld is.
5. Zeef de cocktail in een gekoeld, met ijs gevuld, old-fashioned glas.
6. Garneer met een half schijfje sinaasappel en een kers op de rand van het glas.


De Whisky Sour is een klassieker met een perfecte mix van zoete en zure smaken, aangevuld met de diepte van bourbon. Het is een eenvoudig te maken cocktail die een blijvende indruk achterlaat.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Whisky Sour: een tijdloos drankje

De Whisky Sour is een cocktail die al heel lang bestaat. Het begon allemaal ergens in de 19e eeuw. Dit drankje is een mix van whisky, citroensap en een beetje suiker. Mensen vinden het leuk omdat het een goede balans heeft tussen zoet en zuur.

Het idee om citroensap bij sterke drank te doen is niet nieuw. Zeelieden deden dit vroeger al om niet ziek te worden op lange reizen. Citroensap hielp tegen scheurbuik, een ziekte die je krijgt als je niet genoeg vitamine C binnenkrijgt.

Het Whisky Sour recept werd officieel een bekende cocktail toen het in 1862 in een bartendersgids werd opgeschreven. Sindsdien is het drankje over de hele wereld populair geworden. Het leuke is dat het basisrecept simpel is, maar je kunt er makkelijk je eigen draai aan geven.

Door de jaren heen zijn er veel variaties op de Whisky Sour cocktail bedacht, maar de klassieke mix van whisky, citroensap en suiker blijft favoriet. Het is zo'n drankje dat nooit uit de mode raakt en dat mensen blijven genieten, of ze nu thuis zijn of in een bar.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails