XXL flessen!

White Russian

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

White Russian

 


De White Russian is een populaire cocktail die bekend staat om zijn romige en zoete smaak. Deze iconische cocktail vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Het drankje combineert vodka, koffielikeur en room voor een heerlijk evenwichtige en verleidelijke mix. Met zijn eenvoudige recept en verrukkelijke smaak is de White Russian geliefd bij zowel beginnende als ervaren cocktailliefhebbers wereldwijd. Deze cocktail is daarnaast het favoriete drankje van ‘The Dude’ in de film The Big Lebowski.

 

◊ Wist je dat de White Russian niet origineel uit Rusland komt? ◊ 


Hoe maak je de White Russian?

 

Het White Russian recept bevat de volgende benodigdheden.

  • 45 ml vodka
  • 30 ml koffielikeur (bijv. Kahlúa)
  • 30 ml room
  • IJsblokjes

Om de lekkerste White Russian te maken moet je de volgende stappen volgen.

  1. Vul een old fashioned glas met ijsblokjes.
  2. Giet de vodka en koffielikeur over het ijs in het glas.
  3. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen.
  4. Giet de room langzaam over de achterkant van een lepel in het glas, zodat de room bovenop blijft drijven.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze webiste.

De geschiedenis van de White Russian: de variant op een klassieker

De geschiedenis van de White Russian is relatief recent en wordt vaak geassocieerd met de Amerikaanse cocktailcultuur van de late jaren 1940. Het exacte ontstaan van de cocktail is niet helemaal duidelijk maar het wordt verondersteld dat het een variant is op de Black Russian. Dit is een cocktail die alleen vodka en koffielikeur bevat.

Het verhaal gaat dat de White Russian voor het eerst populair werd in de Verenigde Staten in tussen het jaar 1940 en 1950. Vooral onder jongeren en studenten die op zoek waren naar trendy en hippe drankjes was het populair. De toevoeging van room aan de Black Russian gaf de cocktail een romiger en zachter karakter. Hierdoor werd het een favoriete keuze voor liefhebbers van cocktails die op zoek waren naar iets nieuws en verrassends.

Hoewel de populariteit van de White Russian in de loop der jaren is afgenomen blijft het een geliefde klassieker. De cocktail heeft ook een prominente plaats verworven in de popcultuur, vooral dankzij zijn optredens in films en televisieshows zoals The Big Lebowsky.

Tegenwoordig wordt de White Russian vaak beschouwd als een retro-cocktail die doet denken aan een nostalgisch tijdperk van glamoureuze feesten en swingende nachtclubs. Het is een eenvoudige maar heerlijke drank die zowel tijdloos als iconisch is in de wereld van cocktails.


Is de plek van herkomst van de White Russian en Black Russian ook daadwerkelijk Rusland?

Het antwoord op deze vraag is nee. Hoewel een groot deel denkt dat beide cocktails uit Rusland komen is dit niet het geval. Dat een groot deel dit denkt is niet gek. De echte reden achter deze naam is het hoofdbestandsdeel vodka, dat zijn herkomst heeft uit Rusland. De White Russian is ontstaan in de Verenigde Staten.

Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails