XXL flessen!

Zombie cocktail

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Zombie cocktail

 


De Zombie cocktail is een tropische Tiki drank die bekend staat om zijn krachtige mix van verschillende soorten rum en vruchtensap. Met een bijzondere ontstaanswijze en een interessante geschiedenis is deze cocktail uitgegroeid tot een favoriet onder liefhebbers van exotische drankjes. Met een mix van verschillende soorten rum, vruchtensappen en siropen, biedt de Zombie een smaakvolle ervaring. Laat je meeslepen door de magie van de Zombie cocktail en ontdek een wereld van tropische prikkels in een glas. De cocktail Zombie is hét perfecte drankje voor een warme zomeravond.

 

◊ Wist je dat de Zombie cocktail bedoeld was om in kleine hoeveelheden te drinken? ◊ 


Het Zombie cocktail recept

 

Om de Zombie cocktail te kunnen maken moet je de volgende benodigdheden in huis hebben.

 • 45 ml witte rum
 • 45 ml gouden rum
 • 30 ml donkere rum
 • 15 ml grenadinesiroop
 • 30 ml vers sinaasappelsap
 • 30 ml vers ananassap
 • 15 ml vers limoensap
 • 10 ml suikersiroop
 • Een scheutje absint (optioneel)
 • Crushed ijs
 • Sinaasappelschijfje en kersen ter garnering
 • Cocktailshaker
 • Zeef

Door de stappen hieronder te volgen heb jij binnen no-time de lekkerste Zombie cocktail in je handen.

1. Vul een shaker met ijsblokjes.
2. Voeg de witte rum, gouden rum, donkere rum, grenadinesiroop, sinaasappelsap, ananassap, limoensap en suikersiroop toe aan de shaker.
3. Als je ervoor kiest om absint toe te voegen, voeg dan nu een scheutje toe aan de shaker.
4. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
5. Vul een groot glas met crushed ijs.
6. Schenk de inhoud van de shaker door een zeef in het glas over het crushed ijs.
7. Garneer de cocktail met een sinaasappelschijfje en een kers.

Tip: Het Zombie cocktail recept staat bekend om zijn sterke inhoud, dus wees voorzichtig en geniet met mate.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Zombie cocktail: gemaakt om een kater te verhelpen

De geschiedenis van de Zombie cocktail is vrij mysterieus waardoor het een van de meest fascinerende verhalen binnen de cocktailwereld is. De cocktail is ontstaan in de vroege jaren 1930. In de legendarische bar "Don the Beachcomber" in Hollywood is de cocktail voor het eerst geschonken. Deze bar is opgericht door Ernest Raymond Beaumont Gantt, beter bekend als Donn Beach. Donn Beach wordt beschouwd als een pionier in de Tiki-cocktailbeweging. Hij combineert meerdere ingrediënten en een ongeëvenaarde presentatie om een unieke drinkervaring te creëren.

Het verhaal gaat dat de Zombie cocktail werd geboren uit de noodzaak om een bruidspaar te redden van een verschrikkelijke kater na een avondje uit in Don the Beachcomber. Donn Beach mengde verschillende soorten rum met een geheim mengsel van vruchtensappen en siropen. Dit resulteerde in een krachtige en smaakvolle cocktail. Het drankje stond bekend om zijn vermogen om zelfs de meest uitgeputte feestgangers nieuw leven in te blazen.

De populariteit van de cocktail Zombie verspreidde zich snel en werd een kenmerkend drankje in de Tiki-bar scene. Don the Beachcomber, samen met andere Tiki-bars zoals Trader Vic's, droegen bij aan de wereldwijde verspreiding van deze exotische cocktail. Hierdoor werd het een symbool van de feestelijke en avontuurlijke levensstijl van die tijd.

Tijdens de hoogtijdagen van de Tiki-beweging behaalde de Zombie cocktail een onvergetelijke status. De Zombie cocktail werd geserveerd in kleurrijke keramische mokken en versierd met tropische garneringen zoals parasolletjes en fruitkegels. De cocktail werd ook populair gemaakt door de media. Door vertoningen in films, televisieshows en literatuur werd het onder andere wereldwijd bekend.

Hoewel de populariteit van de Zombie cocktail in de loop der jaren is afgenomen blijft het een klassieke en geliefde drank. Het blijft een eerbetoon aan de creativiteit van Donn Beach en de Tiki-cocktailbeweging.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails