XXL flessen!

Espresso Martini

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Espresso Martini

 


De Espresso Martini cocktail, ook wel bekend als Esma, is een verrukkelijke cocktail die de smaak van koffie combineert met de levendigheid van een martini. Deze verleidelijke drank biedt een perfect evenwicht tussen de bitterheid van de koffie en de zoete, alcoholische tonen. Deze cocktail biedt voor zowel de koffieliefhebbers als de cocktailgenieters een optie en is zeer geschikt als dessert na een diner. 

 

◊ Wist je dat de Espresso Martini origineel is gemaakt om je een oppepper te geven? ◊ 


Hoe maak je de Espresso Martini?

 

Om een cocktail Espresso Martini te maken heb je de volgende benodigdheden en ingrediënten nodig. Ingrediënten Espresso Martini:


Volg de stappen hieronder om de beste espresso martini met koffielikeur te maken.

 • Zet espresso, zorg ervoor dat de espresso vers is voor het beste resultaat.

 • Giet de espresso in een glas of kom en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

 • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes tot ongeveer de helft. Giet vervolgens de afgekoelde espresso, wodka, koffielikeur en eventueel de suikersiroop in de shaker.

 • Sluit de shaker stevig af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden. Het doel is om de ingrediënten goed te mengen en de cocktail te koelen.

 • Giet de inhoud van de shaker voorzichtig door de zeef in een glas om eventuele ijsblokjes te filteren.

 • Als finishing touch kun je enkele koffiebonen op de bovenkant van de cocktail leggen. Deze zijn niet alleen decoratief maar geven ook een heerlijk aroma.

Tip: de beste koffielikeur Espresso Martini is Kahlúa.

Ben je nou op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Neem dan een kijkje op onze website. De geschiedenis van de Espresso Martini: de cocktail waar je wakker van blijft

De Espresso Martini of Martini Espresso heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat tot de late jaren 1980 in Londen. Het verhaal gaat dat het Britse supermodel Kate Moss aan de bekende barman Dick Bradsell vroeg om haar een cocktail te maken die haar wakker zou houden en tegelijkertijd zou oppeppen. Bradsell experimenteert graag met nieuwe ingrediënten en smaken, zo heeft hij na het combineren van de ingrediënten die hierboven zijn benoemd, de Espresso Martini die we nu kennen gecreëerd.

Het exacte moment en de exacte persoon achter de uitvinding kunnen wat onduidelijk zijn aangezien er enige discussie bestaat over wie precies de eerste Espresso Martini heeft gemaakt. Toch heeft deze heerlijke cocktail snel aan populariteit gewonnen, eerst in Londen en vervolgens wereldwijd. Tegenwoordig is het een veelgevraagde drank in cocktailbars over de hele wereld, geliefd om zijn smaakvolle mix van koffie en alcohol.


Leuke feitjes over de Espresso Martini die jij nog niet wist

 • Oorsprong van de naam: Ondanks de naam heeft de Martini Espresso eigenlijk geen martini in zijn ingrediëntenlijst. Het is eerder een cocktail die is geïnspireerd op de klassieke martini door zijn serveren in een martini-glas. De toevoeging van espresso aan de cocktail gaf het zijn naam, omdat het een eerbetoon is aan het populaire koffie-gebaseerde drankje.

 • Uitgevonden in de jaren '80: De Espresso Martini werd in de jaren '80 bedacht door de bekende Britse barman Dick Bradsell in Londen. Het verhaal gaat dat een beroemde klant, een topmodel, naar de bar kwam en vroeg om een cocktail die haar zou "wakker houden". Bradsell mixte toen wodka, koffielikeur en verse espresso, en zo ontstond de Espresso Martini.

 • Populaire keuze voor cocktailbars: De Espresso Martini cocktail is uitgegroeid tot een van de favoriete cocktails van veel cocktailbars over de hele wereld. De combinatie van de intense smaak van verse espresso met de kick van wodka en koffielikeur maakt het een geliefde keuze voor liefhebbers van zowel koffie als cocktails.

 • Verscheidenheid aan varianten: Hoewel de klassieke Espresso Martini de basis ingrediënten van wodka, koffielikeur en espresso heeft, zijn er talloze variaties ontstaan. Sommige bars voegen bijvoorbeeld verschillende siropen toe voor extra smaakdimensies, terwijl anderen spelen met de basisalcoholen om unieke smaken te creëren.

 • Creatief serveren: Bartenders hebben verschillende manieren bedacht om de Espresso Martini te presenteren. Sommige voegen bijvoorbeeld een paar koffiebonen toe als garnering op het schuim van de cocktail, terwijl anderen experimenteren met geschaafd chocoladekrullen of cacaopoeder om een visueel aantrekkelijke presentatie te creëren.

 

De Espresso Martini blijft een tijdloze klassieker die zowel koffie- als cocktailliefhebbers blijft verrassen.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails